meny
 
 
   
   
   
   
   
   
   

 

pix

  

Avskedssamkväm för Kristina

2016-05-29   
 
Den 28 maj 2016 samlades vi till avskedssamkväm för Kristina Färdeman, som slutar sin pastorstjänst i Mariakyrkans församling för att gå i pension.
Det började med helgsmålsbön i kyrkan, ledd av Petra Jonsson. Därefter samlades vi till samkväm i Mariagården ...

... med Martin Edgelius som professionell presentatör.När vi mättat oss med pajer av alla de sorter visade Arne ett bildspel om lite av allt det som utspelat sig i församlingen under Kristinas pastorstid.
Sedan var det många som ville tacka och säga några ord. Först i raden var Mattias Jonsson.Och efter Mariana ...... och Petra ...... var det dags för kaffe.

Sedan var det Ing-Marie Panzars tur, och hon passade på att till den nyblivna pensionären överlämna en tomatplanta att sorgfälligt vårda och vattna för att så småningom få njuta av dess frukter.Birgitta Helden framförde sina tankar på rimmad vers.Och när kollegan Torgerd berättat om sina intryck ...... var det dags för församlingens ordförande Aina Rasmussen att tillsammans med Leifgunnar Wågenberg överlämna ett äppelträd som i sinom tid må bära riklig frukt!Leifgunnar överlämnade även en teckning.När så alla framfört sina tankar denna kväll tog Kristina själv till orda ...... och så avslutades samlingen med att vi tillsammans sjöng ...Bred dina vida vingar, o Jesus, över mig,
och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig.
Bli du min ro min starkhet, min visdom och mitt råd,
och låt mig alla dagar få leva av din nåd.

Förlåt mig alla synder, mig rena i ditt blod.
Giv mig ett heligt sinne, en vilja ny och god.
Tag i din vård och hägnad oss alla stora, små,
och låt i frid oss åter till nattens vila gå.
 
Arne Svensson